„Цар Симеон 1896″ обра медалите в шампионата на писта

В зала „Колодрум: Пловдив“ се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит. Събитието е част от официалния Календар на Българската федерация по колоездене. Освен ежегодните дисциплини, за първи път в надпреварата беше включена зрелищната дисциплина „Керин“. В отворения шампионат се включиха национални и клубни отбори от всички балкански страни, Чехия и Германия. Националът ни Николай Генов и съотборниците му от ПКД “Цар Симеон 1896” категорично обраха отличията на това първенство. Николай Генов спечели 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Опитният ни състезател безапелационно финишира първи в дисциплините омниум, издържливост по точки, издържливост чрез елиминации и на 4 км. индивидуално, втори на 4 км. отборно и трети на темпови обиколки. Именно на 4 км. индивидуално мъже елит Генов даде трето време в историята на българското колоездене, само на 6 секунди от рекорда на България. Неговият съотборник Константин Маринков спечели златото на скрач, а като цяло ПКД “Цар Симеон 1896” завърши на първо място в отборното класиране.

Новини

„Цар Симеон 1896″ обра медалите в шампионата на писта

В зала „Колодрум: Пловдив“ се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит.

Повече

Първо злато за България от Европейското по бокс в София

България спечели първи златен медал от европейското за юноши и девойки в София. Заслужи го Кристиян Цветанов, който в категория до 46 килограма победи Расул Магомедов (Рус) с 4-1 съдийски гласа

Повече