Пловдив – домакин за първи път на Европейско по колоездене

Изворна вода „Бачково“ отново подаде ръка и се погрижи за хидратацията на състезателите.

В исторически план това e най-голямото международно колоездачно събитие в България, надминавайки по мащаби и значение европейското първенство на шосе през 2007-ма в София. Предоставянето на това домакинство е също така несъмнен жест на доверие към новосформираната Българска Федерация по Колоездене, която съвсем наскоро стана и пълноправен член на Световния колоездачен съюз. Надпреварата е последната проверка за състезателите преди Олимпийските игри в Токио през 2021 година. Участваха над 200 състезателя от 22 държави, в 11 дисциплини при мъже и жени съответно: спринт; кейрин; отборен спринт; 1 км на място (1 km tt) / 500 м на място (500 m TT) – за жени; отборно преследване 4 км; индивидуално преследване 4 км. индивидуално преследване 3 км – за жени; състезание по точки; скрач; медисън; омниум и елиминация.

Новини

„Цар Симеон 1896″ обра медалите в шампионата на писта

В зала „Колодрум: Пловдив“ се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит.

Повече

Първо злато за България от Европейското по бокс в София

България спечели първи златен медал от европейското за юноши и девойки в София. Заслужи го Кристиян Цветанов, който в категория до 46 килограма победи Расул Магомедов (Рус) с 4-1 съдийски гласа

Повече